Makine Mühendisliği Lisansüstü Programı

Uluslararası öğrenciler: Eğitim dili yalnızca İngilizcedir. Kampüste ve bir ölçüde ötesinde yaşam için İngilizce tamamen yeterlidir. Türkçe olarak giriş dersleri mevcuttur ancak isteğe bağlıdır.

Burs: Bölüm, yüksek lisans öğrencilerinin çoğuna, eğitimleri boyunca, tatmin edici bir statüye bağlı olarak kapsamlı mali destek sağlamaktadır. Destek, öğrenim ücretinden muafiyet, aylık maaş, sağlık sigortası, ofis alanı ve kampüste konaklama içerir(ihtiyacı olanlar için).

Barınma: Ev adresi Ankara'da olmayan yüksek lisans programındaki tüm öğrencilere, M.S. Doktora programı ve tek kişilik yurt odaları programı. Evli öğrenciler için daha büyük apartman ve apartman daireleri ek ücrete tabidir.

Sağlık Sigortası: Üniversite, özel sağlık sigortası masraflarını karşılar.

Konum: Bilkent Üniversitesi, Türkiye'nin başkenti Ankara dışında hoş bir kampüste yer almaktadır. Anadolu'nun merkezinde bulunan Ankara, tarihi veya kültürel açıdan ilgi çekici birçok yere otobüs ziyaretleri için iyi bir konumdadır:
http://www.ankara.com,
http://en.wikipedia.org/wiki/Ankara,
http://wikitravel.org/en/Ankara,

Başvuru Süreci: Online Başvuru Formu
- Erken son tarih: 31 Mart 2023
- Mülakatlar: 24-26 Nisan 2023
- Normal son tarih: 31 Mayıs 2023
- Mülakatlar: 19-21 Haziran 2023

Gönderilen belgeler şunları içermelidir: Amaç beyanı, üniversite transkripti, en az iki tavsiye mektubu, GRE veya ALES puanları, İngilizce yeterliliğinin kanıtı. Türk vatandaşları ALES puanlarını sağlamalıdır. Uluslararası başvuru sahipleri GRE puanları vermelidir. Tüm detaylar http://mfbe.bilkent.edu.tr adresinde bulunabilir.

Uluslararası Öğrenciler için Vizeler: Vize başvuru sürecinin süresi ülkeden ülkeye değişir. Bazı durumlarda işlem 8 haftaya kadar sürebilir.

Yüksek Lisans Danışmanları:

Adnan Akay

Luca Biancofiore

Melih Çakmakcı

Barbaros Çetin

Yegan Erdem

Selim Hanay

Ali Javili

Yiğit Karpat

Onur Özcan

İlker Temizer

Yıldıray Yıldız

 

Sorularınız İçin:

Yıldıray Yıldız, Yardımcı Doçent

E-Posta: yyildiz@bilkent.edu.tr, Telefon: +90 (312) 290-3065

 

Çevrimiçi başvurun