YILDIRAY YILDIZ

Dr. Öğretim Üyesi

Yıldıray Yıldız

ÖZ GEÇMİŞ

Yıldız Yıldız, Bilkent Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nde Yardımcı Doçent olarak görev yapmaktadır. Doktora derecesini 2009 yılında Massachusetts Institute of Technology’de matematik dersi veren Makine Mühendisliği bölümünden aldı. 2014 yılında Bilkent Üniversitesi’ne kadar, UC Santa Cruz’da bir yıl doktora sonrası burslu, dört yıl da Bilim Dalı’nı çalıştıran NASA Ames Araştırma Merkezi’nde çalıştı.

Profesör Yıldız, ASME'nin en iyi öğrenci ödülü olan “Zaman Gecikmesi İçeren Otomotiv Güç Aktarma Sistemi Kontrol Problemleri: Uyarlanabilir Bir Kontrol Yaklaşımı” ve Dikey Hareket Simülatöründeki CAPIO sisteminin üstün teknoloji gelişimi için bir NASA Grup Başarı Ödülü'ne layık görüldü. NASA'nın Yeşil Havacılık Girişimi'ni destekledi. ”Çeşitli konferanslar için program komitelerinde görev yaptı ve birkaç dergi için bir inceleme yazarı. 2010'dan 2013'e kadar AIAA Rehberlik, Navigasyon ve Kontrol Teknik Komitesinin bir üyesiydi. 2015'ten beri bir IEEE Konferans Yayın Kurulu Editör Yardımcısı ve 2016'dan beri IEEE Kontrol Sistemleri Dergisi için Yardımcı Editör olarak görev yaptı.

ADAY ÖĞRENCİLER: İlgileniyorsanız, lütfen özgeçmişinizle birlikte araştırma ilginizi açıklayan kısa bir e-posta gönderin (yyildiz@bilkent.edu.tr). Lisans öğrencileri de kabul edilir. İyi bir programcıysanız, lütfen e-postanızda belirtin (bu bir gereklilik değildir).

AÇIK POSTDOKTORAL POZİSYONLAR: Pekiştirici öğrenme ve oyun teorisine ilgi duyan güçlü programlama becerisine sahip adaylar arıyorum. Özellikle bilgisayar teknolojisini karmaşık dinamik sistemlerin davranışını öngörmede problem çözmede uygulayabilen adaylarla ilgileniyorum. Lütfen ilgileniyorsanız bana ulaşın (yildiz@bilkent.edu.tr).

EĞİTİM

Ph.D., Mechanical Engineering (Minor: Mathematics), Massachusetts Institute of Technology, 2009
M.S., Mechatronics, Sabanci University, 2004
B.S. (First Rank), Mechanical Engineering, Middle East Technical University, 2002

ARAŞTIRMA

Yildiray'ın araştırma odağı, dinamikleri tanımlaması, öngörmesi veya kontrolü zor olan karmaşık sistemlerin tahmini ve kontrolüdür. Özellikle Yildiray, teori tarafında kontrol teorisi, oyun teorisi ve güçlendirme öğrenimi ve bunların mühendislik tarafında havacılık, otomotiv ve robotik alanlarına uygulamaları ile ilgilenmektedir. Bu alanlarda MIT, Michigan Üniversitesi ve NASA'daki meslektaşları ile yakın işbirliği içinde araştırmalar yaptı.

Grup web sitesi

Google akademik

NASA haberleri

İLGİLİ YAYINLAR