Prof. Andrea Serrani (Ohio State University, USA)'nın Semineri
27 MAYIS 2019 / 14.00 / MİTHAT ÇORUH AMFİSİ

Giriş Kısıtlamaları Altında Hipersonik Araçların Uyarlanabilir Hava Hızı Kontrolü için Kombine Referans Yönetimi ve Söndürme Modifikasyonu

ÖZET
Bu konuşmanın konusu, scramjet motorunun çalışabilirlik sınırlarını uyarlamalı bir rehberlik ve genel bir hipersonik hava soluma aracının 6DOF modeli için kontrol kontrolü mimarisi ile birleştirmektir. Gaz kelebeği ayarındaki alt sınırlar, ısıl yönetim hususları nedeniyle minimum yakıt oranının korunma zorunluluğundan kaynaklanırken, üst sınırlar motorun ısıl tıkanma zorunluluğundan dolayı belirlenir. Önerilen strateji, dinamik bir referans yönetimi ve Adaptif bir hava hızı kontrol cihazı için model geri kazanma önleme modalizasyonu Özellikle, adaptif kontrolöre uygulanabilir bir giriş referans yörüngesi (parametre tahminlerine bağlı olan) sağlanır, böylelikle gaz önleme ayarının parametre güncelleme kanununun tepkimeye girmesini engellemesini sağlarken gaz kelebeği ayarı için uygun bir ayar noktasına yakınlaşma sağlanır. 


KONUŞMACI HAKKINDA
Andrea Serrani, 1993 yılında İtalya’daki Ancona Üniversitesi’nden Laurine (B.Eng.) Elektrik Mühendisliği’ne layık görüldü. Doktora için1997’de aynı kurumdan, İstihbarat Sistemlerinde yüksek lisans yaptı. 1994’ten 1999’a kadar Washington’da Fulbright Üyesi oldu. Louis, MO'da yüksek lisans derecesi aldı. ve D.Sc. 1996 ve 2000 yıllarında Sistem Bilimleri ve Matematik bölümlerinde lisans derecesini aldı. 2002'den beri şu anda Profesör ve Yüksek Lisans Bölüm Başkanı olarak Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde görev yapmaktadır. Bologna Üniversitesi'nde ve İtalya'nın Padua Üniversitesi'nde ziyaretlerde ve çeşitli yaz fakültelerinde görev yaptı. AFRL, dört AF-SFFP Bursu dahil. Prof. Serrani'nin araştırma faaliyeti doğrusal olmayan, adaptif ve geometrik kontrol teorisinin metodolojik yönleriyle kesişiminde yatıyor uzay ve denizcilik sistemleri, uidik sistemler, robotik ve otomotiv mühendisliğinde ileri uygulamalar. Prof. Serrani yazdı veya dergilerde 150'den fazla makale, uluslararası konferanslar ve kitap bölümlerinde ortak yazarlık yaptı ve Robust kitabının ortak yazarı. Özerk Rehberlik: Springer-Verlag tarafından yayınlanan bir İçsel Model Yaklaşımı. Prof. Serrani şu anda IEEE Tr’nin Genel Yayın Yönetmeni olarak görev yapıyor. Kontrol Sistemleri Teknolojisi üzerine ve geçmişte aynı dergi (2010 2016), Automatica (2008-2014) ve Int. Sağlam ve Doğrusal Olmayan Kontrol Dergisi (2006-2014). IEEE CSS ve IFAC Konferans Yayın Kurullarında görev yapmakta ve 53. ve 51. IEEE CDC’leri için Büyük Editör. 2019 ACC Program Başkanıdır. IEEE, IFAC ve AIAA üyesidir.