Hanay Grup'a ERC Proof of Concept Ödülü

Doçent Doktor Selim Hanay (Makine Mühendisliği ve UNAM)European Research Council Proof of Concept hibesini aldı. Hibe, Hanay grubunun içme sularında mikroplastik kontaminasyonu taramasına olanak sağlayacak.

ERC Proof of Concept finansmanı, ERC tarafından finanse edilen projeleri sırasında üretilen bir fikrin kavramının kanıtını oluşturmak için yalnızca zaten bir ERC ödülüne sahip olanlara sağlanır. PoC hibeleri, ERC tarafından finanse edilen araştırmaların ticari ve sosyal yenilik potansiyelinin keşfedilmesini kolaylaştırmayı amaçlamaktadır.

2018'de, Dr. Hanay, "Rezonant Elektromanyetik Mikroskopi: Hücreleri Elektronik Olarak Görüntüleme" projesi için beş yıllık finansman sağlayan bir ERC Başlangıç ​​Hibesi ile ödüllendirildi. Bu projede Hanay araştırma grubu, hastalıkların erken teşhisi için taşınabilir, hızlı, düşük maliyetli bir elektronik alet geliştirmek için çalıştı.

Uzay Tefek liderliğindeki gruptaki son çalışmalar, bu sensörlerdeki malzeme sınıflandırma yeteneğini gösterdi. Sensör tanıtımlarının bir teknoloji yol haritasına dönüştürülmesi konusunda Dr. Hashim Alhmoud tarafından daha fazla kritik girdi sağlandı. Hanay araştırma grubu, "Mikropartikül Radarları ile Hızlı Mikroplastik Analiz" başlıklı projede teknolojilerini su kaynaklarını mikroplastik kontaminasyonuna karşı taramak için uygulayacak.