ARTI BOYUT İNOVASYON MÜHENDİSLİK SAN. TİC. LTD. ŞTİ
BilMech Öğrencileri ve Mezunları Seramik ve Biyomalzemeleri Aynı Anda Basan 3D Yazıcı Geliştirmek İçin Şirket Kurdu...

Erdem Çağatay (BilMech 2014 Mezunu, şu anda TOBB-ETU Makine Mühendisliği Bölümünde Yüksek Lisans öğrencisi) ve Mustafa Üşenmez (BilMech Kıdemli Öğrenci), TC Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve KOSGEB, Ar-Ge ve İnovasyon Programı'ndan fon aldı. Kendi şirketlerini kurdular “Artıboyut İnovasyon Mühendislik San. Tic. Ltd. Şti. ”, Tekno-Girişim Sermayesi Destek Programı ile birlikte Şirket Bilkent Cyberpark Tepe binasında yer almaktadır.

Erdem Çağatay ve Mustafa Üşenmez'in iki hedefi var:

i) Türkiye'nin denizaşırı üretim teknolojilerine bağımlılığını azaltmak

ii) her malzemeyi filamana dönüştürmek ve bir 3D Yazıcı kullanarak aynı anda birden fazla materyal basmak için yeni bir teknoloji geliştirmek.

Bu polimer filament dönüşüm teknolojisi ayrıca hatalı 3D baskı parçalardan malzemelerin geri dönüştürülmesini ve yeni ürünler için kullanılmasını mümkün kılacaktır. Ayrıca, seramik ve biyomalzemeleri içeren ürünler, lazer sinterleme 3D Yazıcı teknolojisi olmadan mümkün olmayan dental implantlar, protezler ve ortopedik implantlar gibi biyomedikal uygulamalar için üretilecektir.

Web sitesi: https://www.artiboyut.com/index.php/tr/